Lüksemburg: Devleti ve dini eleştiriden muaf tutmak kabul edilemez

Lüksemburg Dışişleri Bakanı Jean Asselborn, Müslüman dünyasından gelen tepkilere karşı Fransa'ya desteğini ifade ederek, ifade özgürlüğünü, devlet, ideoloji ve din dahil tüm konuları ele alması gerektiğini kaydetti.

RTL 5minutes kamerasına konuşan Lüksemburg Dışişleri Bakanı Jean Asselborn, her konuda konuşmanın özgür olması gerektiğini kaydetti.

Fransa'da 16 Ekim'de Samuel Paty isimli bir öğretmenin Çeçen bir cihatçı tarafından başı kesilerek katledilmesi ardından, Türkiye'nin başını çektiği bir çok Müslüman çoğunluklu ülke Fransa'yı hedef alarak, boykot başlattı.

Avusturya, Yunanistan, Almanya, İtalya ve Hollanda Fransa'ya desteğini açıklayan ilk ülkeler oldu.

'İFADE ÖZGÜRLÜĞÜ DEMOKRASİNİN OKSİJENİDİR'

Lüksemburg Dışişleri Bakanı Aselborn da Fransa'ya desteğini ifade ederken, "Her konuda kendimizi ifade etmekte özgür olmalıyız. İfade özgürlüğü demokrasinin oksijenidir" dedi.

ERDOĞAN'IN ALDIĞI YOL KORKUTUCU

Türkiye'nin aldığı yolun "korkuttucu belirten Asselborn, Avrupa'da "devlet, ideoloji veya din" dahil tüm konuları ilgilendirmesi gereken ifade özgürlüğünün korunmasının önemine vurgu yaptı.

Bakan Asselborn, "Batılı din insanları, dini eleştirilerden, karikatürlerden muaf tutmanın kabul edilemez olduğunu anlamalılar" dedi.