Maduro: Caracas’ta 10 Kolombiyalı paramiliter öldü

Venezuela Devlet Başkanı Nicolas Maduro, kriminal bir grup ile güvenlik güçleri arasında çıkan çatışmada Kolombiyalı 10 paramiliterin öldürüldüğünü açıkladı.

Maduro en az 20 Kolombiyalı paramiliterin kriminal çetelerin eğitimine katıldığını belirtti.

Venezuela Devlet Başkanı Maduro, “En az 20 Kolombiyalı paramiliterden üçünü silahlarıyla yakaladık, diğerleri vurulmuş gibi görünüyor, bunların kimliği belirleniyor, bana verilen 10 ölü sayısının doğru olup olmadığını bilmiyorum. Kaçanlar var ve onları arıyoruz” dedi.

Maduro’ya göre geçen hafta 2 bin 500 polis ve askerle düzenlenen operasyonlarda öldürülen “kriminaller ve teröristlerin” yıllardır Kolombiyalı paramiliterler tarafından eğitildiğini kaydetti.

Venezuelalı yetkililer tarafından cumartesi günü yapılan bir açıklamada Caracas’ın batısındaki mahallelerde iki gün boyunca yaşanan çatışmalarda 22 “suçlu” ve 4 güvenlik gücü üyesinin öldüğünü bildirmişti.

Sık sık ABD ve Kolombiya’nın komplolarla Venezuela iktidarını devirmeye çalıştığı tepkisinde bulunan Maduro, sağcı muhalefet, Washington ve Bogota’yı bu çetelerin arkasında yer alarak istikrarsızlık yaratmaya çalışmakla suçluyor.