Mali’de radikal grupların saldırısı: Onlarca ölü

Radikal İslamcı çetelerin saldırılarının devam ettiği Mali’de yaşanan bir pusuda her iki taraftan çok sayıda kişinin öldüğü duyuruldu.

Mağrib El Kaidesi ve diğer birçok örgütün faaliyet gösterdiği Batı Afrika ülkesi Mali’de bir askeri konvoya düzenlenen sayıda en az 4 asker ile 8 saldırganın öldüğü bilgisi verildi.

Askeri kaynaklardan alınan bilgilere göre, Ségou bölgesinde kurulan pusuda ölü sayısının çok daha fazla olabilir. Ordu yetkilileri, saldırıda hedef alınan iki askeri araç ile içindeki askerlerden henüz haber alınamadığına dikkat çekerek, kayıpların artabileceğini ifade ettiler.

Geçtiğimiz Pazar günü cumhurbaşkanlığı seçimlerinin ilk turunun yapıldığı Mali’de 23 bin sandıktan 700’ünde saldırılar nedeniyle oy kullanma işleminin gerçekleşmediği duyurulmuştu. Saldırılar nedeniyle seçimlerin yapılamadığı yerleşimler daha çok ülkenin orta kesimindeki Mopti bölgesinde yoğunlaşmıştı.

Mali’de 2012 yılındaki bir askeri darbeyi fırsat bilen radikal İslamcı çeteler ülkenin Berberi nüfusunun yoğunlukta olduğu kuzey bölgelerini ele geçirmişti. Bu saldırı ve işgaller 2013 yılı başında Fransa’nın da askeri müdahalesi sonrasında sonlandırılabilmişti.