Marianne: Diktatör, uluslararası İslamcılığı hayal ediyor

Fransız Marianne dergisinde yazan Martine Gozlan, Erdoğan için “diktatör” diyerek, Müslüman Kardeşler biçiminde “uluslararası İslamcılık liderliği hayal ettiğini” belirtti.

Martine Gozlan imzalı yazıda, “Türk Cumhurbaşkanı Müslüman Kardeşler biçiminde bir İslam’ın küresel şampiyonu olmak istiyor. Diktatör, ekonomik resesyondaki ülkesinin zorlukları karşısında, 31 Mart yerel seçimlerini kazanmak için komploculuk üzerinde sörf yapıyor” denildi. 

Gozlan şu yorumda bulundu: “İslamcıları kelimelerle ele almak lazım. Genellikle, söylediklerinin tamamen aynısını yapıyorlar, ama Avrupalı gözlemci safların buna inanması çılgınca bir zaman alıyor. Recep Tayyip Erdoğan bu konuda bir ekol vakasıdır. Partisi AKP seçimleri kazansın ya da kazanmasın, Türk Cumhurbaşkanı tutkulularından bir şey değiştirmeyecek. Eğer bugün Ayasofya kilisesini camiye dönüştürmek istediğini söylüyorsa, 1997’de ifade ettiği sözlerine sadık kaldığındandır: ‘Minareler süngü, kubbeler miğfer, camiler kışlamız, müminler asker...’”

Dahası var: ‘Demokrasi bir otobüs gibidir; bir kez varılacak hedefe geldiğinde orada inersin’. Erdoğan uzun zaman  önce diğer yolcuları da, baş örtülü ve üç çocuk büyütmek için işe gitmeyi reddeden kadınların olduğu, gözü komşuda olan, belki bir gazetecide, belki bir Kürt’te gerçek erkeklerin olduğu (...) inananların harika dünyasına doğru sürüklediği otobüsten indi.”