Meksika, Honduraslı kadın ve çocukların geçişine izin verdi

Guatemala-Meksika sınırına gelen binlerce mültecinin ABD’ye gitmek için Meksika’ya girmeye ilişkin beklentileri sürüyor. Meksikalı yetkililer, 40 kişilik iki gruptan oluşan kadın ve çocuklara sınırları açtı.

Guatemala-Meksika sınırında çoğu Honduraslı binlerce mültecinin bekleyişi devam ediyor. Meksika hükümeti kadın ve çocukların ülkeye girmesine izin verdi. Mülteciler Meksika’nın merkezine 40 kilometre mesafedeki Tapachula’ya getirildi.

4 bin kişi, bir hafta önce Honduras’ın kuzeyindeki San Pedro Sula kentini terk etti. 4 bin kişinin bir bölümü Meksika-Guatemala sınırına otobüslerle giderken, bir bölümü de yaya olarak gitti.

Mülteciler Cuma’yı Cumartesi’ye bağlayan gece, Meksika sınırında metal bariyerlerin önünde geçirdi. Yüzlerce polis de insanların Meksika sınırını geçmesini engellemek için orada bekletildi.

Gece, mülteciler sınırdaki metal bariyeri zorlayarak Meksika’ya girmeye çalışmıştı.

ABD Başkanı Donald Trump ise Meksika’nın mültecilere karşı tutumunu tebrik ederek, insanların geçişini engellemesini kutladı.

SINIRDA BEKLEYENLER SABIRSIZLANIYOR

Sınırı geçmesi engellenen insanlarda ise açlık ve susuzluk baş gösteriyor. Metal bariyer arkasında ABD’li doktorlar göçmenleri tedavi etti.

Meksikalı yetkililerin tutumunu protesto eden Honduraslılar, “Biz işçiyiz, suçlu değil” sloganı atarken, insanların bir bölümü de evlerine geri döndü.

Birleşmiş Milletler’e göre, her yıl 500 bin kişi Meksika’nın güney sınırını geçerek, daha sonra ABD’ye gitmek için yol arıyor.