Merkel’in uçağı acil iniş yaptı, soruşturma başlatıldı

Almanya Başbakanı Angela Merkel’in G20 zirvesi için Arjantin’e doğru yola çıkan uçağı Köln’e acil iniş yaptı. Saldırı ihtimali üzerinde duruluyor.

Merkel, uçağının acil iniş yapması nedeniyle daha sınırlı bir ekiple Arjantin’e 12 saat gecikmeli olarak ulaşacak. Merkel ve ekibini taşıyan yolcu uçağı ancak akşam saatlerinde Arjantin’de olacak.

Alman Başbakan Buenos Aires’de G20 zirvesinin akşam yemeğine katılabilecek. Gecikme nedeniyle ABD Başkanı Donald Trump ve Çin Cumhurbaşkanı Çi Jinping ile öngörülen ikili görüşmelerin iptal edildiği bildirildi.

Alman güvenlik servislerine yakın kaynaklara dayanarak bir haber yayınlayan Rheinische Post’a göre soruşturmacılar Merkel’in Airbus uçağının acil inişine neden olabilecek olası bir kriminal neden üzerinde duruyor.

Başbakanlık bir yorumda bulunmadı ancak uçağın kaptanın mürettebatın en tecrübeli kaptanı olduğu belirtildi. Başbakanlığa göre kaptan, uçağın iletişim sisteminin benzeri görülmemiş bir şekilde durduğunu söyledi.

Alman ordusu ise arızanın kriminal olma ihtimalini dışladı. Hava Kuvvetlerinin bir sözcüsü, radyo ekipmanının rutin kontrolünün başarısız olduğunu belirtti. Der Spiegel dergisine göre tüm iletişim sistemi etkilendi ve uçak acil iniş yapmak zorunda kaldı.