Mısır’da saldırı: 5 asker, 7 DAİŞ’li öldü

Mısır’ın Sina bölgesinde askeri güçlere karşı yeni bir saldırı düzenlendi. DAİŞ çetelerinin saldırısı sonucunda yaşanan çatışmalarda 5 asker ve 7 çete mensubunun öldüğü bildirildi.

Mısır ordusu tarafından yapılan yazılı açıklamada “Bir subay ve beş asker öldü, iki asker yaralandı” denildi. Saldırıda 7 çete mensubunun da öldürüldüğü belirtildi.

Bu saldırı, son bir hafta içerisinde düzenlenen ikinci benzer saldırı oldu.

Cumartesi günü Mısır ordusu yaptığı açıklamada Sina bölgesindeki Süveyş Kanalı çevresinde düzenlenen saldırıda 11 askerin öldüğü, 5’inin yaralandığını bildirmişti. Bu saldırıyı, pazar günü DAİŞ çeteleri üstlenmişti.

Mısır ordusu ve polisi şubat 2018’de Sina bölgesinde geniş bir operasyon başlatmıştı.  Halen yürütülen operasyonun hedefinde, bazıları DAİŞ çetelerine bağlılık yemini edenlerden oluşmak üzere “radikal hücreler” var.

Nil Vadisi ile Libya sınırı arasındaki batı çölünde de “radikal” gruplara karşı operasyon yürütülüyor.

Sina bölgesindeki saldırılar genellikle İsrail ve Ürdün’e giden petrol ve gaz boruları hedef alıyor.

Mısır ordusu sık sık bu bölgede çete mensuplarını öldürdüklerini belirtiyor.  Orduya göre 7 Mayıs’tan bu yana 23 “terörist” öldürüldü.

Operasyonun başından bu yana resmi verilere göre bini aşkın “cihatçı” ve onlarca güvenlik gücü mensubu öldü. Bu bilgileri başka kaynaklardan doğrulamak mümkün görünmüyor. Kuzey Sina bölgesi gazetecilere yasaklanmış bulunuyor.