Nazi kamplarında sekreterlik yapmış bir kadın hakkında hukuki prosedür

Almanya Dantzig yakınlarındaki toplama kampında sekreterlik yapmış bir kadın hakkında hukuki prosedür uygulamaya karar verdi.

Almanya, Dantzig (Gdansk) yakınlarındaki bir Nazi toplama kampında sekreterlik yapmış bir kadın hakkında hukuki prosedür uygulayacak.

Nazilere ait bir toplama kampında sekreterlik yapmış ve o dönemde çocuk olan bir kadın 10 bin kişiyi öldürmekle suçlanacak.

Schleswig-Holstein savcılığı yaptığı açıklamada ilk kez bir kadının yargılanacağını da kaydetti.

Söz konusu kadın için hazırlanan iddianamede, Haziran 1943 ve Nisan 1945 yılları arasında yetkililere sistematik olarak Yahudi tutsakları, Polonyalı partizanları ve Rus savaş esirlerinin sistematik olarak katledilmesi ile suçlanıyor.

Söz konusu dönemde kadının dönemin Almanya, şimdinin Polonya topraklarında olan Dantzig (Gdansk) kentine 35 kilometre mesafedeki Stutthof kampının yöneticisinin sekreteri olduğu bilgisi de yer aldı.

Kampta tutulanların bir bölümünün hayatta kaldığına da dikkat çekilen iddianamede söz konusu kadının cinayete teşebbüsten de suçlanacak.

 

Günümüzde 90’lı yaşlarda olan söz konusu kadının ismi ve yaşı hakkında ise net bir açıklama yapıldı.

 

1943-1945 yılları arasında çocuk olduğu belirtilen sekreterin bugün ilerlemiş yaşına rağmen hakim karşısında çıkıp çıkamayacağı konusunda ise netsizlik var.