Nepal’deki depremde 157 ölü, arama çalışmaları sona erdi

Nepal’de cuma akşamı yaşanan 5.6 şiddetindeki depremde en az 157 kişi hayatını kaybederken, pazar sabahı itibariyle arama çalışmalarına son verildi.

Cuma akşamı geç saatlerde Nepal'in uzak batısındaki bir bölgeyi sarsan 5.6 büyüklüğündeki depremde en az 157 kişi hayatını kaybetti.

Orta şiddetteki sarsıntılar, depremin merkez üssünden yaklaşık 500 km uzaklıkta bulunan Hindistan'ın başkenti Yeni Delhi'ye kadar hissedildi.

Nepalli yetkililer depremin ardından hayatta kalanları arama çalışmalarına pazar günü itibariyle son verirken, öncelik halihazırda enkaz altından çıkarılanlara yardım etmek oldu.

Hayatta kalanların birçoğu geceyi dışarıda geçirdi. Çoğunun toprak evleri yıkılmış ya da depremden zarar görmüştü.

Karnali eyaleti polis sözcüsü Gopal Chandra Bhattarai, "Tüm bölgelerle temas halindeyiz ve kurtarma operasyonları tamamlandı" dedi.

Depremden en çok etkilenen Jajarkot bölgesinde yetkililere göre 105, Rukum bölgesinde ise 52 kişi hayatını kaybetti. Bu bölgelerde 100’den fazla kişi de yaralandı.

Büyük bir jeolojik fay üzerinde yer alan Nepal’de depremler sıklıkla yaşanıyor.

2015 yılında meydana gelen 7.8 büyüklüğündeki depremde yaklaşık 9 bin kişi hayatını kaybetmiş, yarım milyondan fazla ev ve 8 binden fazla okul yıkılmıştı. UNESCO'nun dünya mirası listesinde yer alan ve dünyanın dört bir yanından turist çeken Katmandu Vadisi'ndeki yerler de dahil olmak üzere yüzlerce anıt ve kraliyet sarayı geri dönüşü olmayan hasara uğrayarak Nepal turizmini etkilemişti.