New York saldırısız bir hafta sonu geçirdi

ABD’nin New York kentinde 1993 yılından bu yana ilk kez silahlı saldırının olmadığı bir hafta sonu yaşandı. Emniyet Müdürü, bu olayı kutladı.

New York polis şefi James O’Neill, “Onlarca yıldır ilk kez bu durum yaşanıyor ve bu sadece New Yok polisi değil tüm New Yorkluların gurur duyabileceği bir şey” dedi.

New York kenti 1993 yılından bu yana silahlı saldırının olmadığı bir hafta sonunu bekliyordu. Perşembe günü otomobil içerisindeki bir kişinin silahla başka birini yaralaması ardından, Cuma, Cumartesi ve Pazar günü herhangi bir silahlı saldırı olayı tespit edilmedi. Ancak bu sükunet Pazartesi öğle saatlerinde bozuldu. 27 yaşındaki bir kişi ayağından vuruldu.

ABD’nin mali başkenti New York’ta son yıllarda saldırılar azaldı. Son bilançoya göre 7 Ekim itibariyle yılın başından beri 600 kişi saldırıların hedefi oldu. 2017 yılının aynı dönemi ile kıyaslandığında yüzde 1.1’lik hafif bir düşüş var.

Cinayetler, ise 2017’de tarihi bir düşüş yaşadıktan sonra yeniden tırmanışa geçti. Yılın ilk yarısında 147 cinayet işlendi. Geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 8’lik bir artış var. 2017’inin tümünde 292 cinayet gerçekleşmişti. Bu da 1950 yılından bu yana en düşük bilanço olmuştu.