New York’ta yangın: 19 ölü, 63 yaralı

New York'ta bir binada çıkan yangında 9'u çocuk en az 19 kişi öldü. Belediye başkanı bunu şehrin “tarihin en kötü yangınlarından” biri olarak değerlendirdi.

New York’un Bronx semtinde bir binada yangın çıktı. New York Belediye Başkanı Eric Adams’ın, “Tarihin en kötü yangınlarından biri” olarak değerlendirdiği olayda en az 19 kişi öldüğünü, 63 kişinin de yaralandığını açıkladı.  Ölenler arasında 9 çocuk bulunuyor.

Sosyal medyada dolaşan görüntülerde, sabah saatlerinde New York'un büyük bir mahallesi olan Bronx'ta çok katlı bir binanın penceresinden devasa alevler ve kalın siyah duman yükseldi. Kurbanların çoğu dumandan zehirlendi.

İtfaiye yetkilileri, yangına bir ısıtıcının neden olduğunu söyledi. 

Yerel saatle 11.00 sıralarında olay yerine çağrılan New York itfaiyecileri, ilk etapta 30 kadar yaralı olduğunu bildirmiş ve olayı iki saat içinde kontrol altına almıştı. 19 katlı tuğla bir HLM binasına iki yüz itfaiyeci müdahale etti.

Geçen Çarşamba günü Philadelphia'da bir apartmanda çıkan korkunç bir yangın, sekizi çocuk 12 kişinin ölümüne yol açmıştı.

Dokuz milyon nüfuslu bir megalopolis olan New York, bazen harap ve bakımsız olan binaları ile çeşitli mahallelerde büyük bir konut krizinden muzdarip.