Nijer’de çete saldırıları: en az 15 asker hayatını kaybetti

Batı Afrika’da çetelerin saldırılarının yoğunlaştığı ülkelerden Nijer’de en az 15 askerin yaşamını yitirdiği duyuruldu.

Nijer’de son günlerde El Kaide ve DAİŞ bağlantılı çetelerin saldırılarında ciddi bir artış söz konusu. Cumartesi günü 16 askerin yaşamını yitirdiği bir saldırının ardından dün de çok sayıda askerin hayatını kaybettiği bir saldırının gerçekleştiği bilgisi verildi.

Hükümet tarafından yapılan açıklamada, Mali sınırındaki Tillabéri bölgesinde askeri birliklere yönelik saldırıda en az 15 askerin daha hayatını kaybettiği duyuruldu. Açıklamaya göre, saldırıda 4 asker de yaralandı.

Saldırının ‘ağır silahlarla donatılmış kişilerce’ yapıldığı belirtilen açıklamada, sonrasında düzenlenen operasyonlarda çok sayıda saldırganın öldürüldüğü bilgisi paylaşıldı.

Nijer’de son aylarda DAİŞ ve El Kaide bağlantılı grupların saldırılarında ciddi artış var. 21 Mart günü yine Mali sınırındaki çok sayıda köy ve mezraya yönelik düzenlenen saldırılarda 141 kişi katledilmişti. Bunlar son yıllardaki en ağır saldırılar olarak kayda geçmişti. Ülkede ayrıca Nijerya sınırında da Boko Haram adlı çete grubunun saldırıları da dikkat çekici boyutlarda.