Nijerya’da Boko Haram saldırıları: 53 ölü

Nijerya’nın kuzey doğusunda Boko Haram tarafından hafta sonundan beri düzenlenen saldırılarda, 44 asker ve 9 çiftçi öldürüldü.

Nijerya hükümeti, DAİŞ’e bağlılık yemini eden çete grubu Boko Haram’ın yenilmek üzere olduğunu sık sık tekrarlasa da, son zamanlarda bu çete grubunun saldırıları yeniden tırmandı.

Boko Haram’ın DAİŞ’e bağlı Batı Afrika kolu ISWAP, hafta sonu üç askeri üsse saldırı düzenledi ve en az 44 asker öldü. Nijer ile olan sınır yakınındaki Metele köyünde bulunan üsse saldırıda 43 askerin öldüğü, bunlar arasında üs komutanı ve üç subayın olduğu bilgisi verildi. AFP’ye konuşan askeri kaynaklar, yoğun çatışmalar ardından “teröristlerin üssü ele geçirdiğini” belirtti.

Bir başka askeri kaynak, “İnsani ve ekipman kaybı anlamında yaşadığımız en ağır kayıplardan biri” dedi

Aynı gün, çeteler sabahın erken saatlerinde Miduguri’ye 80 km mesafedeki Gajiram üssüne saldırdı. Çatışmalar saatlerce sürdü. Bir asker burada öldü.

Çetelerin saldırılarında ayrıca 9 çiftçinin öldüğü bilgisi verildi. Bu saldırının Maiduguri’ye 5 kilometre mesafedeki Mammanti köyünde gerçekleştiği ve 12 çiftçinin de alıkonulduğu belirtildi.