Son Dakika: Stêrk TV ve Medya Haber TV'ye baskın: Polisler tüm binayı talan etti

Nijerya’da DAİŞ katliamı: 69 ölü

Nijerya’nın kuzey doğusundaki Borno Eyaletinde Salı günü DAİş çeteleri tarafından düzenlenen katliamda en az 69 kişinin hayatını kaybettiği bildirildi.

Boko Haram’dan ayrılarak DAİŞ’e bağlı Batı Afrika İslam Devleti (ISWAP) adıyla örgütlenen grup, Gubio kasabasındaki Felo köyüne saldırdı. Hayvan yetiştiriciliği ile uğraşan köydeki katliamda en az 69 kişi hayatını kaybetti. Bir önceki bilançoda 59 kişinin öldüğü belirtilmişti.

Yerel milis kaynaklarına göre bazı kişiler silahla vurularak, bazıları da araçlar altında ezilerek katledildi.

Yerel bir sorumlu saldırının, köylüler tarafından kendilerini ve hayvanlarını korumak için oluşturulan yerel öz savunma milislerinin öldürdüğü DAİŞ’liler için misilleme olarak yapıldığını belirtti.

Eyaletin başkenti Maiduguri’ye 80 kilometre meksefedeki Gubio kasabası daha önce de bir çok kes ISWAP’ın saldırısına maruz kaldı.

Bu saldırılar nedeniyle yerel makamlar, köyler ve çevrelerini saldırılardan korumak için 100 milis ve geleneksel avcıyı bölgede konuşlandırdı.

Boko Haram çeteleri 2016 yılında bölünmüştü. Ayrılanların oluşturduğu DAİŞ bağlantılı ISWAP son iki yıldır hem askeri güçlere hem de sivillere yönelik saldırılarını arttırdı.

Boko Haram’ın ortaya çıktığı 2019 yılından beri 36 bini aşkın kişi öldü, 2 milyonu aşkın kişi de iç göçe maruz kaldı.