Nijerya’da Kuran kursunda çocuklara işkence ve tecavüz

Nijerya’nın kuzeyindeki Kaduna’da İslami eğitimin verildiği bir merkezde işkence ve tecavüze maruz kalan çocukların da aralarında olduğu 300 öğrenci polis müdahalesiyle kurtarıldı.

Kaduna eyaleti sözcüsü Yakubo Sabo, “Kuran örenimi ve sıkı yaşam kuralları ile küçük suçluları doğru yola koyma iddiasındaki kurum, şüphelenen komşular tarafından ihbar edildi” dedi.

Sözcüye göre, polis baskın yaparak 300 öğrenciyi kurtardı. Aralarında çocukların da olduğu öğrencilerin işkence ve tecavüze maruz kaldıkları belirtiliyor.

ZİNCİRE VURULMUŞ 100 ÖĞRENCİ

Sabo, operasyonun Perşembe akşamı Rigasa mahallesinde gerçekleştiği ve öğrencilerin “insanlık dışı koşullarda” yaşadıklarının tespit edildiğini ifade etti

Sabo, merkezin sahibi ve altı asistanının gözaltına alındığını sözlerine ekledi.

Sözcü, “Aralarında henüz 9 yaşında olan çocukların da olduğu 100 dolayında öğrenciyi küçük bir odada düzeltmek ve sorumlu kılmak adına zincire vurulmuş olarak bulduk” dedi.

TECAVÜZ VE İŞKENCE ODASI

Bunlardan bazılarının sırtında yara izlerinin olduğu belirten sözcü, “Mağdurlar kötü muameleye maruz kalmış. Bazıları, öğretmenleri tarafından tecavüze maruz kaldıklarını söylediler” ifadelerini kullandı.

Polisin ayrıca öğrencilerin zincirlere asıldığı ve öğretmenleri tarafından dövüldüğü bir “işkence odası” bulduğu kaydedildi.

Okulun on yıl kadar önce açıldığı ve çocukların aileleri tarafından kuran öğrenmeleri için okula getirildikleri belirtiliyor.