Nijerya'da silahlı saldırılarda 160’ı aşkın ölü

Nijerya'nın orta kesimlerindeki çeşitli köylerde cumartesi ve pazartesi sabahı meydana gelen silahlı saldırılarda 160'tan fazla kişi hayatını kaybetti.

Nijerya ordusu pazar akşamı yaptığı ilk açıklamada Mushu köyündeki saldırıda ölü sayısını 16 olarak açıklamış ve durumun “kontrol altında” olduğunu iddia etmişti.

Yerel hükümet ise cumartesi ve pazartesi sabahı düzenlenen saldırıların en az 20 köye yayıldığını ve iyi koordine edildiğini bildirdi.

Bokkos bölgesi yerel yönetim konseyi başkanı, saldırılar sırasında en az 113 ceset bulunduğunu ve 300'ten fazla kişinin yaralandığını açıkladı.

Bokkos bölgesindeki ölü sayısına ek olarak, yerel meclisin bir üyesine göre Barkin Ladi bölgesindeki dört köyde "en az 50 kişi öldürüldü".

Bölgeyi izlemek ve kamu düzenini sağlamak amacıyla güvenlik güçleri ve askeri personel bölgeye gönderildi.

Eyalet valisi sözcüsü, devam eden saldırıları engellemek için hükümetin proaktif önlemler alacağını ifade etti.

Plateau eyaletinde meydana gelen saldırılar, birkaç yıldır dini ve etnik gerilimlere sahne olan bölgede gerçekleşti.

Uluslararası Af Örgütü, Nijerya makamlarının Plateau Eyaleti'ndeki bu saldırıları durdurmada başarısız olduğu tepkisinde bulundu.

Saldırılara maruz kalan bölgelerde yaşayanlar, cihatçı gruplar ve “haydut” olarak tanımlanan suç çetelerinin şiddeti karşısında endişe içinde yaşıyor.