Orta Amerika’daki Eta kasırgası ağır tahribatlara yol açtı 

Orta Amerika açıklarında etkili olan Eta kasırgasının Nikaragua ve Honduras’ta ağır tahribatlara neden olduğu bildiriliyor. 

Hafta sonunda Karayipler Denizi’nde etkili olan kasırga, dün itibariyle kıta ülkeleri Honduras ile Nikaragua’da oldukça tehlikeli bir düzeye ulaştı.

Honduras’ta şimdiye kadar en az bir kişinin yaşamını yitirmesine neden olan kasırganın neden olduğu yoğun yağışlar da tahribatın büyümesine neden oluyor. 

Kimi yerlerde saatteki hızı 230 kilometreyi bulan rüzgarlarla devam eden kasırganın Nikaragua’nın özellikle kuzey kıyılarında etkili olduğu öğrenildi

Puerto Cabezas adlı ve büyük oranda yerli kabilelerin yaşadığı bölgede yaklaşık 100 bin kişinin doğrudan etkilendiği bilgisi paylaşıldı.

Yerli Prinzapolka halkının lideri Kevin Lackwood’un verdiği bilgilere göre, kasırga nedeniyle birçok yerde evlerin çatıları uçtu. 

Her iki ülkede kasırgadan etkilenen bölgelerde arama kurtarma çalışmaları hızlandırıldı. Ayrıca on binlerce tonluk gıdanın da kasırgadan etkilenen bölgelere gönderildiği de verilen bilgiler arasında.