Pakistan’da Çinli elçinin olduğu otelde patlama

Pakistan’da Çin Büyükelçisi’nin de kaldığı bir lüks otelde meydana gelen patlamada çok sayıda kişinin öldüğü duyurulurken, hükümet Hindistan’ı suçladı.

Ülkenin güneybatısında işgal altındaki Belucistan bölgesinin başkenti Quetta’da lüks bir otelde ‘saldırı’ olduğu düşünülen bir patlama meydana geldi. İçişleri Bakanı Şeyh Raşid Ahmed, ilk belirlemelere oteldeki patlamada en az 4 kişi hayatını kaybetti.

Bakan, patlamada en az 12 kişinin de yaralandığını belirtti.  Patlamanın meydana geldiği otelde kalanlar arasında Çin Halk Cumhuriyeti’nin İslamabad Büyükelçisi ile Çinli bir delegasyonun da bulunduğu bildiriliyor. Büyükelçi ile beraberindekilerin patlama sırasında otel dışında oldukları öğrenildi.

Olaydan sonra İçişleri Bakanı’nın Hindistan’ı suçlaması da dikkat çekti. Ancak bakan, bu suçlamasına dair herhangi bir kanıt sunmadı.

Beluci halkının hakları çiğnenerek İran ile Pakistan arasında bölüşülen ülkesi Belucistan’ın Pakistan’da kalan kısmı, doğalgaz ve madenler gibi birçok yeraltı kaynağına rağmen yoksulluk içinde boğuşuyor. Çin Halk Cumhuriyeti’nin İpek Yolu Projesi kapsamında bu bölgede milyarlarca dolarlık yatırım yaptığı biliniyor.