Paris’te bıçaklı saldırı: Bir ölü, iki yaralı

Fransa’nın başkenti Paris'te cumartesi günü düzenlenen gelen bıçaklı saldırıda bir kişi öldü, iki kişi de yaralandı.

Saldırı Paris'in 15. bölgesindeki Quai de Grenelle'de meydana geldi. Fransız medyasına göre bir polis kaynağı, ölen kişinin Filipin-Alman vatandaşı bir turist olduğunu söyledi. Bu bilgi, olay yerini ziyaret eden İçişleri Bakanı tarafından da teyit edildi. Ölen kişinin başına, sırtına ve omuzlarına çok sayıda darbe aldığı belirtildi.

Saldırıda biri yabancı diğeri Fransız vatandaşı olmak üzere iki kişinin de yaralandığını söyleyen İçişleri Bakanı Gérald Darmanin, "Bunlardan birinin gözüne çekiçle vurulmuştur. Hayatları tehlikede değil" dedi.

Gérald Darmanin, 1997 Neuilly-sur-Seine doğumlu Fransız vatandaşı Armand R. adlı saldırganın tutuklanmadan önce taksi şoförüne ve polis memurlarına "Allahu ekber" diye bağırdığını açıkladı.

Le Figaro'ya konuşan bir polis kaynağı, Essonne'da ailesiyle birlikte yaşayan şahsın istihbarat servisleri tarafından radikal İslam ile bağlantıları ve psikolojik sorunları nedeniyle tanındığını belirtti.

Darmanin, şüphelinin "psikiyatrik ve nörolojik tedavi gördüğünü" sözlerine ekledi.

Temmuz 2016'da aynı kişi DGSI (İç Güvenlik Genel Müdürlüğü) tarafından gözaltına alınmıştı. Paris’in La Défense semtinde bıçak kullanarak şiddet eylemi gerçekleştirmek istediğinden şüpheleniliyordu. Gérald Darmanin, bu kişinin, aynı yıl bu eylemleri nedeniyle dört yıl hapis cezasına çarptırıldığını belirtti.

France 24 haber kanalına göre saldırgan, saldırıyı gerçekleştirmeden önce iki dakikalık bir video çekerek eylemi üstlendi.

Videoda kendisini "İslam Devleti halifeliğinin bir destekçisi" olarak ilan eden saldırganın, "Müslümanların intikamını almak" için hareket ettiğini iddia ettiği belirtiliyor.