Paşinyan seçimler için istifa edecek

Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan, Nisan ayında istifa edeceğini duyurdu. Paşinyan, Haziran ayındaki seçimlere kadar geçici olarak görevinde kalmayı sürdürecek.

Ermenistan, Yukarı Karabağ’da 2020 sonbaharındaki Azerbaycan işgalinden bu yana siyasi çıkmaz içerisinde bulunuyor.

Muhalefet Paşinyan’ı “ihanetle” suçlayarak aylardır istifasını istiyor

Her iki tarafın düzenlediği çok sayıda gösteri ardından, iktidar ve muhalefet 20 Haziran’da genel seçimlere gitme konusunda anlaştı.

2018’den beri iktidarda olan Başbakan Nikol Paşinyan da pazar günü yaptığı açıklamada, Nisan ayı içerisinde istifa edeceğini duyurdu.

Facebook üzerinde görüntülü bir açıklama yayınlayan Paşinyan, “Nisan ayında istifa edeceğim. Sırf istifa etmek için değil, genel seçimlerin olması için istifa ediyorum. Ama geçici başkan olarak göre yapmaya devam edeceğim” dedi.

Paşinyan, “Eğer yetkimi onaylarsanız size eskisinden daha iyi hizmet vermeye devam edeceğiz, yoksa iktidarı istediğiniz kişiye devredeceğiz” diye ekledi.

Ermenistan kanununa göre, istifa ardından parlamento iki kez yeni başbakanı belirleyemezse genel seçimlere gidiliyor. Bu durumda, Nikol Paşinyan başbakanlık görevini sürdürecek. Paşinyan’ın güvendiği senaryonun da bu olduğu belirtiliyor.

Haziran ayındaki seçimlerle mevcut siyasi krizin aşılması umut ediliyor. Mevcut durumda Paşinyan’ın partisi favori olarak kalmaya devam ediyor.