Peru’da Lenin’in muhalefetine rağmen Hitler aday

Peru’da And dağlarındaki küçük bir kentte ilginç bir seçim yarışı var. Adaylardan birinin adı Hitler. Karşısında ise onu engellemek isteyen Lenin var. Ancak Lenin’in muhalefetine rağmen Hitler’in adaylığı kesinleşti.

Yungar kentinde panolarda “Hitler geri döndü”, “Hitler halkla birlikte” şeklinde sloganların olduğu afişler dikkat çekiyor.

Seçim yarışına katılan Hitler Alba, RPP televizyon kanalına yaptığı açıklamada “İyi Hitler benim” diyor.

Reuters’in haberine göre yeniden belediye başkanı olmak için aday olan Alba, Almanya’daki Hitler’in yaptıklarını reddederken, Yungar kentini dürüst ve şeffaf bir şekilde yönetmek istediğini söylüyor.

Ancak bu yıl, komşu bir sektörde ikamet eden Lennin Vladimir Rodriguez Valverde isimli bir kişi Hitler Alba’nın adaylık kaydının yapılmasını engellemek istedi. Ancak seçim komisyonu bu talebi geçen hafta reddetti ve Hitler 7 Ekim’deki belediye seçimleri için oy pusulalarına adını yazdırdı.

Alba’ya göre, babası kendisine bu adını verirken gerçek Hitler’in gerçekte kim olduğunu bilmiyordu. Okulda tarih okuduktan sonra bir ara ismini değiştirmek istediğini anlatan Alba, ancak daha sonra adını kabul ettiğini belirtiyor.