PKK Şehit Aileleri ile Dayanışma Komitesi: Şükrü yoldaşın intikamı alınacaktır!

Yasin Bulut’un işgalci Türk devleti tarafından katledilmesine ilişkin açıklama yapan PKK Şehit Aileleri ile Dayanışma Komitesi, “Bilinsin ki Şükrü yoldaş şahsında bütün devrim şehitlerimizin intikamı alınacak ve kanları yerde kalmayacaktır" dedi.

PKK Şehit Aileleri ile Dayanışma Komitesi, üyeleri Yasin Bulut’un (Şükrü Serhat) işgalci Türk devleti tarafından bugün Süleymaniye’de katledilmesine ilişkin yazılı bir açıklama yaptı.

Komite açıklamasında şunlar belirtildi:  

“Kürt Özgürlük Hareketi 40 yıllık mücadele tarihinde her anını şehitlerinden aldığı güç ve inançla var etmiştir. PKK şahsında yaşanan şehitler gerçeği ilk kurşunun sıkıldığı günden bugüne kadar sömürgecilerin halklara kader olarak biçtiği karanlığı yırtmak ve halkları özgürlüğe ve aydınlık yarınlara ulaştırabilmek için en temel dayanak noktası olmuştur. Önder APO’nun dediği gibi “Bir davanın yüceliği ve ciddiyeti dökülen şehit kanlarıyla ölçülür. Şehit verilmeyen büyük davaların kazanılması mümkün olmadığı gibi değer de görmez.” İşte bundandır ki PKK şehitler partisidir ve bu gerçeklik sömürgeciliği tarihin karanlığına gömecektir.

Faşist TC devleti, geliştirdiği kapsamlı saldırılar ile sömürgeci emellerinin önünde temel engel olarak gördüğü Kürdistan Özgürlük Mücadelesini tasfiye etmeyi amaçlamaktadır. Bu yüzden tarihte eşi benzeri görülmemiş kirli ve insanlık dışı savaş yöntemleriyle Kürt Özgürlük Hareketine saldırmaktadır. 40 yıldır gün be gün nefes nefese mücadele ederek kazanan ve değerler yaratarak Kürdistan halkına kazandıran PKK çizgisi ve hareketi bugün de büyük saldırılarla yüz yüzedir. Uluslararası komplo ile amaçlarına ulaşamayan hegemonik güçler, bölgedeki faşist ulus-devletler ve yerel işbirlikçileri Apocu çizgi temelinde yürüyen özgürlük hareketini tasfiye etmekten ve bu temelde her türlü ideolojik, kültürel ve askeri saldırıyı geliştirmekten vazgeçmemiştir.

5 aya yaklaşan tarihi gerilla direnişi karşısında sonuç alamayan ve gün be gün yenilgisi büyüyen faşist TC devleti bu defa işbirlikçiler eliyle Başûrê Kurdistan’da gerçekleştirdiği kirli saldırılarla sonuç almaya çalışmaktadır. Son olarak mücadeleye başladığı ilk günden son nefesine kadar da Apocu çizgiden sapmamış ve dur durak bilmeden varlığını Kürt halkının özgürlüğüne adayarak her anını çabalayarak geçiren PKK Şehit Aileleri Komitesi Üyesi olan Yasin Bulut (Şükrü Serhat) yoldaşımızı haince bir saldırı ile Başûrê Kürdistan’ın Süleymaniye kentinde şehit etmiştir. Büyük emeklerin sahibi olan ve büyük değerler yaratan Şükrü yoldaşımız hakların gönlünde hak ettiği yeri kazanmıştır. Onun bizlere bıraktığı mirası zafere kadar büyük bir onurla bizler onun mücadele arkadaşları olarak taşıyacağız. Bilinsin ki Şükrü yoldaş şahsında bütün devrim şehitlerimizin intikamı alınacak ve halkların özgürlüğü için akıttıkları kanları yerde kalmayacaktır. Bir kez daha başta Bulut ailesi olmak üzere tüm Kürt halkının başı sağ olsun diyoruz.”