Rus uçakları Türk ordusu ve çetelerini hedef aldı

Rus savaş uçaklarının İdlib'in doğusundaki Neyrab'ta ikinci kez Türk ordusu ve çeteleri hedef aldığı bildirildi.

İdlib'te Türk devleti ile Rusya arasında yaşanan kriz devam ediyor. Rus savaş uçaklarının bugün Idlib'in doğusundaki Neyrab'ta ikinci kez Türk ordusu ve çeteleri hedef aldığı bildirildi. Hava saldırısında ölen ve yaralanan Türk askerleri olduğu belirtiliyor.

Saldırının Türk Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Rus Devlet Başkanı Vladimir Putin arasında bir görüşmenin gerçekleştiği güne denk gelmesi dikkat çekti.

RUSYA DÜN DE VURMUŞTU

Perşembe günü de aynı bölgede rejim güçlerine saldırıya geçen Türk ordusu Rus savaş uçakları tarafından hedef alınmıştı.

Türk Savunma Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada hava saldırısında 2 askerin öldüğü, 5 askerin de yaralandığı açıklanmıştı. Suriye İnsan Hakları Gözlemevi ise 2 Türk askeri ve 25 çete mensubunun öldüğünü bildirmişti.

VURULMA ANINA AİT GÖRÜNTÜLER

Bugün Suriye resmi devlet ajansı tarafından Türk tanklarının vurulma anına ait görüntüler servis edildi.

Saldırının kim tarafından yapıldığı Türk devlet kurumları ve yetkilileri tarafından resmi olarak açıklanmaması dikkat çekti.

ERDOĞAN İLE PUTİN GÖRÜŞTÜ

İkinci saldırının gerçekleştiği bu Cuma günü Erdoğan ve Putin arasında bir telefon görüşmesi gerçekleşti.

ERDOĞAN'DAN GERİ VİTES!

Görüşmeye ilişkin Türk tarafından yapılan açıklamada, Erdoğan'ın Putin'den "rejimin dizginlenmesini" istediği belirtildi. Aynı Erdoğan Çarşamba günü, Suriye ve Rusya'ya Şubat ayının sonuna kadar gözlem noktalarının gerisine çekilmesi için süre vermişti.

PUTİN: TERÖRİSTLERİN AGRESİF EYLEMLERİ ENDİŞE VERİCİ

Kremlin’den yapılan açıklamada ise görüşmeye ilişkin şu ifadeler yer aldı: “Odakta bir kez daha İdlib gerilimi azaltma bölgesindeki durum vardı. Vladimir Putin, aşırılıkçı grupların devam eden agresif eylemlerinden duyulan ciddi endişeleri dile getirdi. Suriye’nin egemenliğine ve toprak bütünlüğüne koşulsuz saygı duyulması gerektiği vurgulandı”

ABD: MÜTTEFIİĞİMİZİN YANINDAYIZ

Görüşmeden kısa süre sonra ABD Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, "NATO müttefikimiz Türkiye'nin yanındayız" açıklaması geldi.