Rusya'nın güneyinde ‘Yüzyılın Fırtınası’: Elektrik kesintileri yaşandı

Rusya'da yerel yetkililerin açıklamalarına göre, şiddetli rüzgarlar ve otoyolları aşan dev dalgalarla gelen büyük fırtına, ülkenin güneyini ve ilhak edilen Kırım yarımadasını vurdu.

Rus medyası tarafından "yüzyılın fırtınası" ve "mega fırtına" olarak adlandırılan kötü hava koşulları, acil servislere göre pazar günü şiddetlenmeye başladı.

Rusya Acil Durumlar Bakanlığı'nın yerel şubesine göre, popüler sahil beldeleri Soçi ve Anapa'ya ev sahipliği yapan Krasnodar bölgesinde, yüzlerce ağaç ve sahillerdeki metal yapıların çoğu pazar gecesi rüzgâr nedeniyle devrildi ve birkaç kişi yaralandı.

Aynı kaynağa göre, Anapa yakınlarındaki Vitiazevo'da fırtına Belize bayrağı taşıyan Blue Shark adlı büyük bir kargo gemisinin karaya oturmasına neden oldu.

Soçi'de kötü hava koşulları rayların üzerine düşen ağaçlar nedeniyle demiryolu trafiğini aksattı.

Krasnodar bölgesindeki Novorossiysk'te Hazar Boru Hattı Konsorsiyumu, şiddetli rüzgarlar ve 8 metreye varan dalgalar gibi "son derece elverişsiz hava koşulları" nedeniyle petrol yüklemesini askıya aldığını ve tankerlerini koruma altına aldığını duyurdu.

Kırım'da Karadeniz suları otoyollara taştı. Rus televizyonları dalgaların suyun içinden geçmeye çalışan arabaların görüntülerini yayınladı.

Kırım Valisi Sergey Aksionov, Telegram üzerinden yaptığı açıklamada kötü hava koşulları nedeniyle pazartesi gününü tatil ilan ettiğini duyurdu.

Rus haber ajanslarının aktardığına göre Aksionov'un danışmanı Oleg Krioutchkov, fırtınanın elektrik kesintilerine yol açtığını ve Kırım'da yaklaşık 500 bin kişinin elektriksiz kaldığını söyledi.

Şehrin valisi Mihail Razvojaev, Telegram'da, Sivastopol'da yerel akvaryumun fırtına nedeniyle sular altında kalması sonucunda 500'den fazla deniz hayvanının öldüğünü belirtti.

Razvojaev'e göre, pazartesi günü Kırım'da beklenen yağmur, kar ve saniyede 30 metreye varan rüzgarla birlikte hava tahminleri şu anda pek güven verici değil.