Sel felaketi: Belçika’da 27 kişi ölürken, 103 kişi de kayıp

Belçika’da geçtiğimiz hafta yaşanan sel felaketinde son yapılan açıklamalara göre 27 kişi yaşamını yitirirken, 103 kişi de yaralandı.

Belçika’yı vuran sel felaketinde yetkililer tarafından yapılan açıklamaya göre 27 kişi yaşamını yitirirken, 103 kişi de kayboldu.

Belçika kriz merkezi sözcüsü yaptığı açıklamada kayıp olan kişiler için, “Sadece şu anda ulaşamadığımızı umuyoruz” dedi.

İnsanların büyük bir bölümünün iletişim araçlarından veya telefonlarını şarj etme imkanından mahrum kaldığını da vurgulayan sözcü, “Bazıları ise kimliksiz bir şekilde hastanelere kaldırıldı ve bunlar hala ailelerine ulaşmış değil” dedi.

Belçika Başbakanı Alexander De Croo ile Avrupa Birliği Komisyonu Başkanı Ursula van der Leyen Rochefort ile Pepinster kentlerini ziyaret ette.

Ursula von der Leyen yaptığı konuşmada, “Yıkımın düzeyini gördüğümde şok oldum, bu zor zamanda biz Avrupalılar sizinle birlikteyiz, yasınız bizim yasımız” dedi.

Belçika’nın güney ve doğusunda 120 yerleşim yeri selden etkilendi.  Belçika hükümeti, 20 Temmuz’u da ulusal yas günü olarak ilan etti.