Son Dakika: Stêrk TV ve Medya Haber TV'ye baskın: Polisler tüm binayı talan etti

Srebrenitsa katliamında yaşamını yitiren 19 kişi toprağa verildi

Srebrenitsa katliamında yaşamını yitiren 19 kişi, katliamın yıldönümü olan bugün toprağa verildi.

Srebrenitsa katliamında yaşamını yitiren 19 kişi, katliamın 26’ıncı yıldönümü olan bugün Bosna’nın doğusunda düzenlenen bir tören ile toprağa verildi.

Srebrenitsa kenti yakınlarındaki Potocari kentindeki mezarlıkta düzenlenen törene binlerce kişi katıldı. Bu mezarlıkta katliamda yaşamını yitiren 435’i çocuk, 6671 kişinin mezarı bulunuyor. Katliamda yaşamını yitiren  236 kişi ise farklı mezarlıklarda gömülü.

1995 yılı Temmuz ayında 1992-1995 yılları arasında süren Bosna savaşının bitmesinden 5 ay önce Bosna Sırp ordusuna bağlı askerler Srebrenitsa’da 8 bin kişiyi katletti.

Katliamda yaşamını yitiren Azmir Osmanovic’in kardeşi Azir, “Burada kardeşimin sadece kafatasını gömebiliyorum. Bütün vücudu bile tam değil” diyor. Azmir Osmanovic, katledildiğinde 16 yaşındaydı.

Bir grup gençle Srebrenitsa’dan kaçmaya çalışan Azmir, mayın tarlasının içine düştü. Azir, “Kardeşim ve iki genç erkek burada öldü. Kalıntıları yakın zamanda bulundu ve kimliği tespit edildi.

Bu yıl gömülmesine karar verdim, böylece dua edebileceğim bir yeri olacak. Bunca yıldan sonra hiçbir şeyin bulunabileceğini düşünmüyordum” diyor.

O dönemde 24 ve 17 yaşında olan genç iki genç kadın da toprağa verilenler arasında.

Katliamda yaşamını yitirenler anısına bir tören ve toplu dualardan sonra yeşil ve dönemin Bosna bayrağının örtülü olduğu tabutlar toprağa verildi.