Sri Lanka’da ölü sayısı 200’ü geçti

Sri Lanka’da Paskalya ayinlerinin yapıldığı sırada düzenlenen sekiz bombalı saldırıda hayatını kaybedenlerin sayısı 200’ü geçti.

Patlamalardan üçü başkent Colombo’daki Saint-Anthony kilisesi, yakın bir kent olan Negombo’daki Saint-Sébastien kilisesi ve ülkenin doğu kıyısındaki Batticaloa kilisesini hedef aldı.

Ayrıca Colombo’da üç lüks otel ve başkent yakınındaki bir başka otel de patlamalar yaşandı. Sekizincisi öğleden sonra Colombo’nun kuzey mahallesi Orugodawatta’da intihar saldırısı şeklinde gerçekleşti ve 3 polis öldü. Sri Lanka polisi, saldırılardan en az ikisine canlı bombaların katıldığını bildirdi. 

Yeni bilançoya göre en az 207 kişi hayatını kaybetti, yüzlerce kişi yaralandı. Başbakan Ranil Wickremesinghe, saldırılardan sonra acil güvenlik konseyini topladı. Başbakan, saldırıları kınayarak, “tüm Sri Lankalıları birlik olmaya” çağırdı.

Savunma Bakanlığı, belirsiz bir tarihe kadar sokağa çıkma yasağı ilan etti. Daha önceki bir açıklamada sokağa çıkma yasağının 12 saat süreceği belirtilmişti.

Pazartesi ve Salı günleri tüm okullar kapalı kalacak. Sosyal ağlar da “yalan haberlere karşı mücadele” adı altında bloke edildi.

Saldırıları henüz üstlenen olmadı. Boyutları ve koordineli oluşu nedeniyle şaşkınlık yarattı. Başkentte bir evde yapılan aramada 7 şüphelinin gözaltına alındığı belirtildi.