Strasbourg saldırganı adli suçlardan 27 kez mahkum olmuş

Fransa’da Sarı Yeleklilerin eylemleriyle hükümetin krize girdiği bir sırada Strasbourg’da Noel pazarına yönelik saldırı gerçekleşti. Yaralı halde kaçan saldırganın adli suçlardan 27 kez mahkum olduğu ortaya çıktı.

“S” kategorisindeki fişlemeye konu olan tetikçi, Salı akşamı Noel pazarının açıldığı Strasbourg kent merkezinde silahlı saldırıda bulundu. Saldırıda son bilançoya göre 3 kişi hayatını kaybetti, 13 kişi yaralandı. Paris anti-terör savcılığı saldırıya ilişkin soruşturma başlattı.

Saldırgan askerlerin açtığı ateş sonucu yaralı halde kaçarken, Paris savcılığına yakın kaynaklar saldırganın dört yakınının gözaltına alındığını duyurdu.

Fransız medyasına göre 1989 Strasbourg doğumlu Şerif C. isimli saldırganın özelikle hırsızlık ve şiddet suçlarından adli sicili vardı.

Fransa, Almanya ve İsviçre’de adli suçlardan dolayı 27 kez mahkumiyet alan saldırganın, bir çok kez hapis yattığı ve cezaevinde radikalleştiği belirtiliyor.

Saldırgan ayrıca aranan kişiler listesi (FSPRT) ve S kategorisindeki fişlemeye konu olurken, iç istihbarat tarafından da takip edildiği ifade ediliyor.