Sudan’da darbeyi protesto eylemlerinde en az 7 kişi öldürüldü

Sudan’da darbeyi protesto eylemlerinde en az 7 eylemcinin öldürüldüğü, başka cenazelerinde hastanelere taşınmakta olduğu bildirildi.

AFP’ye konuşan Adli Tıp sorumlusu Hişam Fakiri, “Pazartesi günü yedi eylemcinin cenazesi ile Hızlı Destek Güçleri’nden bir paramiliterin cenazesi morga getirildi” dedi.

Fakiri, sonraki günlerde başka cenazelerinde morga getirildiğini belirtirken, bu konuda bir sayı vermedi.

Demokrasi yanlısı doktorlar pazartesi günü yaptıkları bir açıklamada 4 eylemcinin güvenlik güçleri tarafından ateş açılarak öldürüldüğünü bildirmişti.

Son günlerde başkent Hartum’da düzenlenen protesto eylemleri sırasında güvenlik güçleri gaz bombaları ve mermilerle saldırıda bulundu.

Pazartesi günü darbeci general Abdul Fettah El Burhan, tüm kurumların feshedildiğini duyurmuştu. Bu açıklama ardından dünyanın en yoksul ülkelerinden biri olan Sudan’ın geleceği daha belirsiz hale geldi.

Eylemciler iktidarın tamamen sivillere devredilmesini isterken, talepleri karşılanana kadar sokakları terk etmeyeceklerini belirtiyor.

General Burhan ise yakında yeni bir hükümet atayacağını açıklamakla birlikte, sivil yöneticilerin çoğunu halen gözaltında veya gözetim altında tutmaya devam ediyor.