Suriye’de İsrail saldırılarında İran yanlısı 30'a yakın milis üyesi öldü

Suriye İnsan Hakları Gözlemevi (SOHR), Suriye'nin doğusunda "muhtemelen İsrail'in" düzenlediği hava saldırılarında İran'a bağlı 23 milis üyesinin öldürüldüğünü ve Halep yakınlarındaki başka saldırılarda da 4 kişinin öldüğünü bildirdi.

SOHR yaptığı açıklamada "Irak sınırı yakınlarındaki askeri mevzileri hedef alan en az dokuz hava saldırısında beşi Suriyeli, dördü Lübnan Hizbullahı üyesi, altısı Iraklı ve sekizi İranlı olmak üzere 23 İran bağlantılı savaşçı öldürüldü" derken, yaklaşık 20 kişinin de yaralandığını belirtti. 

OSDH direktörü Rami Abdül Rahman AFP'ye yaptığı açıklamada saldırıların "muhtemelen İsrail" tarafından düzenlendiğini ifade etti. 

Adının açıklanmasını istemeyen bir ABD askeri yetkilisi AFP'ye yaptığı açıklamada, Cuma'yı Cumartesi'ye bağlayan gece boyunca "herhangi bir savunma saldırısı gerçekleştirmediklerini" söyledi. 

Suriye’de İsrail’in hava saldırıları 7 Ekim’de Gazze savaşının başlamasından bu yana tırmandı.  

SOHR, Irak'tan gelen bir silah sevkiyatının ve bir mühimmat deposunun da hedef alındığını ve büyük patlama seslerinin duyulduğunu da belirtti. 

OSDH ayrıca Cumartesi günü geç saatlerde "İsrail füzelerinin" Suriye'nin kuzeyinde, Halep havaalanı yakınlarındaki bir bölgede "İran yanlısı grupların depo ve üslerini" hedef aldığını ve 4 savaşçının öldüğünü duyurdu.  

SOHR’a göre ayrıca Cuma gecesi "İsrail kara bombardımanları" güneydeki Kuneytra vilayetinde Lübnan Hizbullah'ına bağlı bir gruptan iki savaşçıyı öldürdü. Bu savaşçıların Filistin kökenli oldukları belirtildi.