Suriye'de İsrail saldırısı: İran yanlısı 3 milis öldü

İsrail tarafından Suriye'nin Kuneytra bölgesine düzenlenen hava saldırısında İran tarafından desteklenen ve Hizbullah bağlantılı bir gruptan üç kişinin öldüğü bildirildi.

Suriye İnsan Hakları Gözlemevi'ne göre, ölen üç kişi Lübnan Hizbullah'ına yakın "Golan'ın Özgürlüğü Direnişi" grubuna mensuplar.

Bu grup, bundan altı yıl önce Suriye'nin güneyindeki Golan'ın İsrail işgalindeki kısmına saldırılar düzenlemek için kurulmuştu.

Gözlemevi, ölenlerden en az birinin Suriyeli olduğunu, diğer ikisinin hangi ülke vatandaşı olduklarının henüz belirlenmediğini belirtti.

Sana haber ajansına göre Salı günü gece yarısından az önce Kuneytra'nın bir köyündeki okula füze isabet etti. Ancak Gözlemevi, binanın içerisinde İran yanlısı milis üyelerinin olduğunu belirtiyor.

İsrail devleti Suriye iç savaşının başladığı 2011'den bu yana rejim güçleri ile ittifakları olan İran ve Hizbullah'a yönelik yüzlerce saldırı düzenledi. Saldırıları nadiren üstlenen İsrail, İran'ın Suriye'de hakim olmasına izin vermeyeceklerini belirtiyor.