Suriye’de ABD üssüne bir saldırı daha

Suriye’de ABD’nin İran Devrim Muhafızları’na bağlı hedefleri vurmasından sonra ABD üslerine yönelik saldırılar tırmandı.

İran bağlantılı olmakla suçlanan Irak İslami Direniş Hareketi isimli grup pazartesi gecesi Suriye’nin Xezre köyünde bulunan Amerikan askeri üssünü hedef aldıklarını duyurdu.

Irak İslami Direniş Hareketi, saldırıyı dronlarla gerçekleştirdiklerini bildirdi. Saldırıya ilişkin daha detaylı bilgi verilmezken, Filistinlilere destek amaçlı olduğu belirtildi.

7 Ekim’de Hamas ile İsrail arasında başlayan savaştan bu yana Irak ve Suriye’de ABD ve uluslararası koalisyon üslerine dronlar ve roketlerle saldırılar düzenleniyor.

Pazar günü ABD bu saldırılara yanıt olarak Suriye’de İran Devrim Muhafızları’na bağlı hedefleri bombalamıştı. ABD, bir eğitim merkezi ve bir sığınağı vurmuştu.

Bu bombalamadan bu yana Amerikan güçlerine yönelik en az dört kez saldırı düzenlendi.

Pentagon yetkililerinin yaptığı açıklamaya göre pazartesi sabahı itibarıyla 17 Ekim'den bu yana ABD ve koalisyon güçlerine yönelik en az 52 saldırı düzenlendi. Bunların 24'ü Irak'ta, 28'i Suriye'de gerçekleşti. Pentagon yetkilileri, İran destekli grupların saldırılarında en az 56 askerin yaralandığını belirtti.