Tayvan’daki depremde bilanço ağırlaştı: 7 ölü, 700’ü aşkın yaralı

Tayvan yakınlarında deniz altında meydana gelen son 25 yılın en şiddetli depreminde yeni bilançoya göre en az 7 kişi öldü, 700’ü aşkın kişi yaralandı.

Ölümlerin tamamı adanın doğusunda, depremin merkez üssü yakınındaki Hualien İlçesinde meydana geldi. 

Ulusal itfaiye teşkilatına göre kurbanlardan üçü yürüyüş yolunda, biri de karayolu tünelinde öldü.

Ayrıca Hualien'de iki bina çöktü. Yaklaşık 100 bin nüfuslu, sıradağların ve boğazların eteklerinde yer alan bu limandan bir itfaiye yetkilisi, "İnsanların mahsur kaldığına inanılıyor. Şu anda daha fazla bilgimiz yok" dedi.

Denizaltındaki depremin büyüklüğü Japonya Meteoroloji Ajansı (JMA) tarafından 7.5, ABD Jeolojik Araştırmalar Kurumu (USGS) tarafından 7.4 ve Tayvan Meteoroloji Ajansı (CWA) tarafından 7.2 olarak tahmin edildi.

Depremin merkez üssü Tayvan'ın doğu kıyısı açıklarındaki sığ sularda tespit edildi.

Tayvan'da, Merkezi Haber Ajansı (CNA) tarafından yayınlanan fotoğraflar, Hualien'deki yedi katlı kırmızı bir binanın kısmen çöktüğünü ve yaklaşık 60 derece eğildiğini gösterdi. 

Taipei Sismoloji Merkezi müdürü Wu Chien-fu, "Deprem kıyıya yakın ve sığ. Tayvan ve komşu adalarda hissedildi... 1999 depreminden bu yana son 25 yılın en güçlüsü" dedi. 

Eylül 1999'da Tayvan'ın modern tarihindeki en kötü felaket olan 7,6 büyüklüğündeki deprem 2 bin 400 kişinin ölümüne neden ollmuştu.