TCŞ seçim darbesine karşı alanlara çağırdı

Kürt gençlik hareketi TCŞ Koordinasyonu, Kürt halkının iradesini yok sayan faşist AKP-MHP rejimine karşı alanlara çıkmaya çağırdı.

TCŞ (Tevgera Ciwanên Şoreşger) Koordinasyonu yaptığı yazılı açıklamada Wan’da Kürt halkının iradesine karşı yapılan darbeye tepki göstererek, “Kürt gençlerini, Kürt halkını ve enternasyonalist dostlarını irade gaspına karşı eyleme” çağırdı. 

TCŞ,  “Önder APO'ya Özgürlük Kürt Sorununa Demokratik Çözüm’ hamlesinin ikinci aşamasında, AKP-MHP faşist özel savaş rejimi bütün hile ve sahtekârlıklarına rağmen 31 Mart 2024 yerel seçimlerinde Kurdistan’da ve Türkiye’de adeta sandığa gömülmüş büyük bir yenilgi almıştır. Bu yenilginin intikamını da en onursuz biçimiyle Wan Büyükşehir belediyesini yargı eliyle 2. adaya verip kayyum zihniyeti ile Kürt halkının iradesini gasp ederek almak istemiştir” dedi. 

Açıklamada devamla şu ifadeler yer aldı: “Bu seçim darbesiyle yeni bir demokrasi skandalına imza atan faşist AKP-MHP rejimini protesto etmek ve iradesine sahip çıkmak için serhildanlara kalkan Kürt halkına karşı uzun namlulu silahlarla ahlaksızca saldırılar gerçekleşmiştir. Serhildana kalkan halkımızın direnişini selamlarken daima halkımızın yanında olduğumuzu belirtiyoruz. Kürt halkı şahsında evrensel demokratik değerlere hakaret anlamına gelen bu aşağılık komployu asla kabul etmiyoruz. Bu irade gaspı ve seçim darbesine karşı alanlara çıkıp ses yükseltmek ve dayanışma içerisinde olmak, onur meselesi haline gelmiştir. Bu nedenle başta Avrupa'da yaşayan Kurdistan yurtsever gençliğini, Kurdistan halkını, enternasyonal dostlarımızı ve demokratik değerlere saygısı olan herkesi, öncelikle Hamburg, Köln, Stuttgart, Hannover, Paris, Marsilya, Bern ve Amsterdam merkezli olmak üzere birçok şehirde yapılacak olan yürüyüş ve eylemselliklere aktif katılmaya çağırıyoruz.”