Texas askeri üssünde silahlı saldırı

ABD’de Texas askeri üssünde sabah erken saatlerinde silahlı saldırı gerçekleşti, bir asker yaralandı. Ateş açan kişi de öldü, soruşturma başlatıldı.

Amerikan federal polisi FBI, saat 06:15’te gerçekleştiği belirtilen silahlı saldırıya ilişkin “anti-terör” soruşturması başlattı.

FBI, şüphelinin öldüğünü açıkladı, ancak nasıl öldüğüne ilişkin detay vermedi. Ateş açtıktan sonra intihar mı etti yoksa öldürüldü mü bilinmiyor.

Soruşturma kapsamında ikinci bir kişinin arandığını belirten FBI, hava deniz kuvvetleri üssü Corpus Christi’de meydana gelen olayın “terörist” olay olduğu sonucuna vardıklarını ifade etti.

FBI’ın Huston’daki şubesi de Twitter üzernde bir açıklamaya yaparak, saldırıda bir denizcinin yaralandığını, durumunun iyi olduğunu belirtti.

Askeri üssün sözcüsü Françoise Kieschnick daha önce yaptığı bir açıklamada, ateş açan kişinin güvenlik güçleri ile çatışmaya girdiğine dikkat çekti.

Texas’ın güneyindeki Corpus Christi, ABD’nin en büyük pilot eğitim merkezlerinden biri olarak biliniyor. Amerikalı pilotların yanısıra çok sayıda ittifak ülkesinin pilotları da burada eğitiliyor.

Aralık 2019’da Florida’daki başka bir deniz üssünde eğitim gören Suudi bir asker üç Amerikalı askeri öldürmüş, 8’ini yaralamıştı. Suudi asker de polis tarafından öldürülmüştü.