Trump : ABD’nin geleceği hiç olmadığı kadar tehlikede

Görevden alınması için soruşturma başlatılan ABD Başkanı Donald Trump, ülkesinin kaderinin hiç olmadığı kadar tehlikede olduğunu savundu.

Trump, ABD’nin geleceğinin tehlikede oluğunu iddia ettiği görüntülü mesajını Twitter üzerinde yayınladı. Hedefinde yine demokratlar vardı.

Demokratlar, Salı günü Trump’ın Ukrayna Cumhurbaşkanı nezdinde 2020 seçimlerindeki rakibi Joe Biden’i karalama talebi nedeniyle azil sürecini başlatmıştı.

Amerikan medyasına göre Beyaz Saray, Trump'ın bazı yabancı liderlerle yaptığı telefon görüşmelerinin deşifrelerine erişimi sınırlandırdı.

Trump Beyaz Saray’dan görüntülü yaptığı açıklamasında, “Demokratlar silahlarınızı almak istiyor, sağlık sigortanızı almak istiyorlar, sesinizi almak istiyorlar, özgürlüğünüzü almak istiyorlar” dedi.

“Asla buna izin vermeyeyiz” diyen Trump, “Çünkü ülkemizin geleceği hiç olmadığı kadar tehlikede. Bu çok basit. Beni durdurmaya çalışıyorlar çünkü ben sizin için mücadele ediyorum. Ve bunu yapmalarına azla izin vermeyeceğim” diye ekledi.

ABD Başkanı Trump, paylaştığı başka Twitter mesajlarında da görevden alınması için süreç başlatanları lanetlemeye devam etti. Trump’a göre bu bir “cadı avı” ve parlamenter Adam Schiff kendisini “karalamaya ve haksız yere suçlamaya” çalıştığını belirti. Trump, Schiff’in Kongre’den istifa etmesi gerektiğini savundu.

Amerikan Temsilciler Meclisi'nin 3 komisyonu Cuma günü ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompoe’dan Trump üzerine soruşturma için gerekli belgeleri bir hafta içerisinde teslim etmesini isterken, ilk sorgularının hafta içerisinde bakanlığın beş sorumlusu ile başlayacağını bildirdi.

Demokratların dinlemek istediği sorumlular arasında Ukrayna’nın eski büyükelçisi Marie Yovanoviç de var. Yovanoviç, Trump’ın Kiev üzerindeki baskısına ve Biden ailesinin faaliyetlerine ilişkin Ukrayna’da soruşturma başlatılması talebine karşı çıktığı için Trump tarafından görevden alınmıştı.

Trump ile Ukrayna Cumhurbaşkanı Vladimir Zelenskiy arasında 25 Temmuz'da yapılan bir telefon görüşmesinin deşifresinin medyaya sızdırılması ardından Demokratlar ABD Başkanı hakkında azil sürecini başlatmıştı.

Amerikan Temsilciler Meclisi'nin 3 komisyonu, ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo'dan, soruşturma kapsamında Ukrayna'yla ilgili tüm belgeleri bir hafta içinde teslim etmesini istemişti.