Trump’ın avukatına süre verildi; bir destekçisi daha istifa etti

ABD’de Demokratlar, Trump’ın avukatlarından Rudy Giuliani’nin elindeki gizli belgeleri açıklaması için harekete geçerken, Trump’I destekleyen ilk isimlerden biri olan Chris Collins de istifa etti.

Amerika Birleşik Devletleri (ABD) Başkanı Donald Trump’ın Ukrayna Cumhurbaşkanı Volodimir Selenski ile yaptığı bir görüşmede Demokrat Parti’nin güçlü isimlerinden Joe Biden’ı zora sokacak bilgi istemesi nedeniyle hakkında görevden azil süreci başlatılmıştı. Trump’ın avukatı ve New York Belediye eski Başkanı Rudy Giuliani de bu konuda Selenski’den talepte bulunduğunu ima etmişti.

Demokrat Parti ise, Giuliani’nin Ukrayna skandalına ilişkin elindeki belgeleri açıklaması için süreci başlattı. Temsilciler Meclisi’ndeki çok sayıda komisyonun başkanı tarafından Giuliani’ye gönderilen celpte, 15 Ekim’e kadar kendisine süre tanındığı bildirildi.

TRUMP’I DESTEKLEYEN İLK İSİM İSTİFA ETTİ

Öte yandan son 2,5 yılda haklarındaki birçok suçlama nedeniyle Trump’ın yakınlarındaki isimler ile bizzat seçim kampanyasında yer alan çok sayıda isim istifa etmişti. Bu isimlere bir yenisi daha eklendi.

Trump’ın 2016’daki başkanlık seçimlerine adaylığını açıkladığı süreçte ilk destekleyen Temsilciler Meclisi üyesi olan Christopher Collins, hakkındaki suçlamalar nedeniyle istifa etti. Washington Post’ta yer alan haberde, Collins’in istifasını sunduğu savunuldu.

Collins’in oğlu aracılığıyla 2017 yılında Innate adlı Avustralya’daki bir ilaç şirketinin çalışmaları hakkında bilgi sızdırdığı ve manipülasyon yaptığı ortaya çıkmıştı. Collins, önce şirketin Multipl Skleroz (MS) hastalığını iyileştirecek bir ilaç ürettiğini iddia etmiş ve şirketin hisse senetleri borsada 17,7 Avustralya dolarına kadar fırlamıştı. Ancak Haziran 2017’de bunun yalan olduğu ortaya çıkmış ve şirketin hisseleri 5 sente kadar düşmüştü.