Türk şirket Belçika’yı dolandırdı: 5 milyon maske kayıp!

Belçika’ya Pazar gününe kadar 5 milyon maske teslimatı yapması gereken Türkiyeli bir şirket hakkında soruşturma açıldı. Yetkililer maskelerine gelme şansının çok düşük olduğunu belirtti.

Belçika medyasına göre bu hafta sonuna kadar 5 milyon maskelik bir sipariş bekleniyordu. Ancak gelmedi ve geleceğine dair de bir işaret yok. Maskeleri teslim etmesi gereken Türkiyeli şirket hakkında soruşturma başlatıldı.

Belçika’nın maskeler dahil farklı koruma materyalleri için 5 milyon euroluk bir sipariş verdiği ve 3,5 milyon euroluk kısmın yatırıldığı kaydedildi. Ürünler doktorlar ve hastanelere yönelikti. Sipariş bir kaç hafta önce verilmişti.

Belçika adaleti Türk üreticinin dolandırıcılık yaptığından şüphe ediyor. Türk üreticinin maskeleri daha fazla veren bir müşteriye satmaya karar vermiş olabileceği ifade ediliyor.

Het Nieuwsblad gazetesine göre maskeleri taşıyan kargo, İtalya’nın Trieste açıklarında kayıplara karıştı.

Sağlık Bakanı Maggie de Block, maskelerin gelme şansının çok düşük olduğunu kabul ederek, başka kaynaklar üzerine çalıştıklarını ifade etti. Ülkede hem hastane personeli hem de hastaların korunması için maskeye ciddi anlamda ihtiyaç duyulduğu kaydediliyor.

Bakan, başka bir yerden gelecek hafta sınırlı bir maske teslimatı beklediklerini sözlerine eklerken, ayrıca başka üreticilerle de temas halinde olduklarını belirtti.