Türkiye'nin Baltık'taki tatbikata katılmasına tepki

Baltık Denizi'nde yapılan NATO tatbikatına Türkiye'nin katılmasına tepkiler artıyor. Barış örgütleri, Türkiye ve ABD'nin tatbikata katılmasına karşı çıkarken, Milletvekili Amineh Kakabaveh, konuyu parlamentonun gündemine getirdi.

Çok uluslu Baltops 20'nin (Baltic operations) NATO ve NATO'ya ortaklık anlaşması olan ülkeler tarafından 7-19 tarihlerinde Baltık Denizi'nde Türkiye ve ABD'nin katılımıyla yapılmasına barış örgütleri tepkili.

İsveç Barış Hareketi, İsveç'in ABD ve Türkiye gibi teröristleri destekleyen ülkelerle ortak askeri hareket yapmasını kınadı. Bu ve benzeri tatbikatların İsveç'in bağımsızlığına karşı olduğuna ve dünyanın en saldırgan devletleri arasındaki bağları güçlendirdiğine dikkat çekti.

'TÜRKİYE DİKTATÖRLÜKLE YÖNETİLİYOR'

Milletvekili Amineh Kakabaveh de yazılı bir soru önergesiyle konuyu parlamentonun gündemine getirdi.

NATO ülkesi Türkiye'nin tek kişi tarafından yönetilen bir diktatörlüğe dönüştüğüne ve muhalefet partilerinin yöneticilerinin temelsiz suçlamalarla cezalandırıldıklarına dikkat çeken Kakabaveh, Savunma Bakanı Peter Hultqvist'e Türkiye'nin tatbikatlara katılımının engellenmesi için ne yapmayı düşündüğünü sordu.