Tunus’ta Erdoğan protesto edildi: Hırsız ve terörist!

Türk Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Tunus’a ziyareti, protestolarla karşılandı.

Sivil toplumdan çok sayıda aktivist, Erdoğan’ın 25 Aralık’taki ziyareti ardından Cumartesi günü Türk büyükelçiliği önünde eylem yaptı.

Eylemde Türk devletinin Libya krizine dahil protesto edilirken, Tunus’un da tarafsız tutumunu sürdürmesi çağrısı yapıldı.

Erdoğan, özellikle Tunus’u da Libya’daki suç ortaklığına dahil etmeye çalıştığı iddia edildi.

Tunus Cumhurbaşkanlığı ise, görüşmede Türk-Lübnan anlaşmasının gündeme gelmediğini ve Tunus’un hiçbir zaman herhangi bir ittifaka dahil olmayacağını açıkladı.

Bu yalanlamaya rağmen Tunuslu aktivistler, Libya’daki “Türk müdahalesini” protesto etti. Eylemciler Libya’da müzakereli bir çözüme gidilmesi çağrısında bulunurken, dış müdahaleler nedeniyle zaten ülkede çok ağır kayıplar ve zararların oluştuğunda dikkat çekti.

Tunus’taki eylemde başında Türk bayrağını temsilen bir sarık, DAİŞ’i temsil eden sakalları ile kanlı bir Erdoğan pankartı dikkat çekti. Pankartta “Hırsız ve terörist” diye yazıldı.

Türk devleti, Libya’da Trablus merkezli İslamcı hükümet ile yoğun askeri işbirliği içerisinde bulunuyor. Erdoğan’ın kontrolündeki Türk meclisi de Ocak ayında Libya tezkeresini oylayacak.