Twitter, Trump destekçisi sahte siyahları bloke etti

Twitter, kendilerini ABD Başkanı Donald Trump destekçisi Afro-Amerikalılar olarak sunan ve binlerce takipçi kazanan sahte hesapları bloke etti.

Twitter yaptığı açıklamada "Ekiplerimizi bu faaliyeti soruşturmak için aralıksız çalışıyor" dedi. Açıklamada, sözkonusu twitlerin ihlal oluşturduğu tespit edildiğinde Twitter kurallarına uygun tedbirler alınacağı belirtildi.

Sanal ağlardaki dezenformasyonlar konusunda uzman profesör Darren Linvill, Twitter üzerinde sahte hesap örneklerini yayınladı. Hesaplardan birinde "Evet ben Siyahım ve Trump'a oy veriyorum. Solcular bunu sevmeyecek ama umurumda değil" paylaşımı dikkat çekti. Bu twet 6 bini aşkın kez paylaşıldı ve 16 bini aşkın kez beğenildi.

Bloke edilen hesapların çoğunluğunu "Gerçek Amerikalıların fotoğraflarını profillerinde kullandığı ve bir çoğunun onbinlerce abonesi olduğu" belirtildi.

Twitter, tespit edilen profilleri, niyetleri ve kimlikleri konusunda kullanıcıları yanılttıkları ve kamu tartışmasını manipüle ettikleri gerekçesiyle askıya aldı.

Başta Facebook ve Twitter olmak üzere sanal ağlar, 3 Kasım başkanlık seçimleri öncesi seferber olduklarını belirtiyor. 2016'daki seçimlerde yoğun dezenformasyon kampanyaları skandala neden olmuştu. Özellikle Rusya'nın seçmenler üzerinde etki yaratmaya çalıştığı yönünde tepkiler vardı.