Venezuela’da yeniden elektrikler kesildi

Venezuela’nın başkenti Caracas ve ülkenin büyük kesiminde elektrikler yeniden kesildi.

Fransız haber ajansı AFP ve sosyal ağlardaki tanıklıklara göre, Salı’yı Çarşamba’ya bağlayan gece ülke genelinde elektrikler kesildi. Son bir haftadır yaşanan en önemli elektrik kesintisi oldu. Kesinti başkentin büyük bölümü ile 23 eyaletin en az 18’ini etkiledi.

Ne hükümet ne de ulusal elektrik şirketi Corpoelec, bu duruma herhangi bir açıklama getirmedi. ABD destekli sağcı muhalif Juan Guaido, kamu hizmetlerindeki sıkıntıları gerekçe göstererek, Çarşamba günü sokaklara çıkmaya çağırdı.

Ülkede 7 Mart’tan bu yana elektrik kesintileri yaşanıyor. En büyük kesinti beş gün boyunca ülkeyi karanlıkta bırakmıştı. Kesintilerden, su dağıtımı, ulaşım, telefon şebekeleri ve internet özellikle etkileniyor.

Devlet Başkanı Nicolas Maduro, elektik kesintilerini ülke elektriğinin yüzde 80’nini sağlayan Guri hidroelektrik santraline karşı “elektro manyetik, siber ve fiziki saldırılara” bağlıyor. Maduro özellikle ABD’yi bu saldırıların arkasında olmakla suçluyor.

Bununla birlikte elektrik kesintileri ülkede sıklıkla yaşanıyor. Sağcı muhalefet ve uzmanlar, yaşanan durumu elektrik tesislerinin kötü durumda olmasıyla açıklıyor.