Yaralı yüzlerce Filistinli enfeksiyon kaptı!

Sınır Tanımayan Doktorlar (MSF) örgütü, Gazze’de son aylarda kurşunla yaralanan bin dolayında Filistinlinin yarasının enfeksiyon kaptığını ve ömür boyu sakat kalma tehdidi altında olduğunu açıkladı.

Gazze Şeridi’nde faaliyet yürüten MSF, yaptığı yazılı açıklamada “gerçek bir sağlık aciliyetinin” olduğunu belirtti.

Uluslararası toplumu mali yardıma çağıran MSF, İsrail ve Filistin makamlarını da sağlık personelinin girişi ve çalışmasını kolaylaştırmaya davet etti. MSF ayrıca yaralıların gerekli hallerde Gazze Şeridi’nin dışına çıkarılmasına da izin verilmesini istedi.

İsrail, Mısır ve Akdeniz arasında sıkışan Gazze Şeridi’nde aylardır protesto eylemleri var. Fransız örgüt MSF, 30 Mart ile 31 Ekim arasında kurşunla yaralanan 3.117 kişiyi tedavi ettiklerini belirtti. Gazze sağlık makamlarına göre toplam 5.866 kişi kurşunla yaralandı.

MSF’nin verilerine göre hastaların en az yüzde 35’inin açık yaraları var ve bunlar enfeksiyon kaptı. Açıklamada, başta tedavi edilmeyenler olmak üzere, bu yaralanmaların bazıları için kalıcı sakatlanmaya götürebileceği uyarısı yapıldı.

İsrail ablukasındaki bölgede Mart ayından bu yana en az 235 Filistinli kurşunla ya da bombardımanlar sonucu hayatını kaybetti. Buna karşın 2 İsrail askeri öldü.