Yemenli Husiler İsrail’e karşı dron gönderdi

Yemenli Husi isyancılar İsrail’e karşı insansız hava araçları gönderdiklerini açıkladı.

AFP'nin haberine göre Yemen'deki Husi isyancılar salı günü İsrail'in Hamas'a karşı yürüttüğü savaşa karşılık olarak bu ülkeye doğru insansız hava aracı fırlattıklarını iddia etti.

Sabah 08.00 sıralarında İsrail ordusu, İsrail'in güneyinde Kızıldeniz'e kıyısı olan Eilat bölgesinde "düşman hava sızmasına ilişkin" bir siren sesi duyulduğunu bildirmişti. Otuz beş dakika sonra ordu ikinci bir bildiri yayınlayarak "sistemlerin İsrail topraklarına yaklaşan bir hava hedefi tespit ettiğini" belirmiş, “Herhangi bir tehdit ya da tehlike söz konusu değildir" demişti.

Hamas’a bağlı İzzeddin el-Kasam Tugayları ise hareketin Telegram kanalında yayınladığı bir mesajda, İsrail'in Nirim ve Ayn al Thalitha kasabalarını Hawn tipi obüsler kullanarak bombaladıklarını duyurdu.

BİNE YAKIN ÇOCUK KAYIP

Gazze Şeridi’ni kontrolünde bulunduran Hamas hükümetinin Sağlık Bakanlığı İsrail ile savaşın başlamasından bu yana Gazze Şeridi'nde yarısı çocuk olmak üzere 8.525 kişinin öldürüldüğünü duyurdu. Sağlık Bakanlığı, ölenler arasında 3 bin 542'si çocuk ve 2 bin 187 kadının bulunduğunu bildirdi.

Reuters'e göre 7 Ekim’den bu yana Gazze'de 940 çocuğun kayıp olduğu bildirildi.

Ayrıca UNICEF sözcüsü Gazze'de susuzluktan çocuk ölümlerinin arttığını ve su kaynaklarının normal seviyenin sadece yüzde 5'i kadar olduğunu söyledi.

HALK SAĞLIĞI FELAKETİ

Dünya Sağlık Örgütü (WHO) Gazze Şeridi'ndeki durumun aşırı kalabalıklaşma, nüfusun kitlesel yer değiştirmeleri, su temini ve sanitasyon altyapılarının zarar görmesi nedeniyle "halk sağlığı felaketinin yakın" oluşturduğunu duyurdu.