Zelenskiy: Her gün 60 ile 100 arası Ukraynalı asker ölüyor

Ukrayna Cumhurbaşkanı Volodimir Zelensky, Rusya ile yaşanan savaşta her gün 60 ile 100 arası Ukraynalı askerin öldüğünü açıkladı.

Amerikan medyası Newsmax’a bir mülakat veren Ukrayna Cumhurbaşkanı Volodimir Zelensky, “Her gün çatışmada 60 ile 100 arasında Ukraynalı asker ölüyor ve 500’ü de yaralanıyor” dedi.

Zelensky, “Doğu’da durum gerçekten zor” diye ekledi.

Rus güçleri özelikle doğudaki Luhansk bölgesinin kontrolünü ele geçirmek için yoğunlaşırken, bu bölgede şiddetli çatışmalar yaşanıyor.

Luhansk bölgesinin kilit kenti olan Severodonetsk’in büyük bölümü Rusya’nın eline geçti. Kentin yüzde 90’ının bombardımanda yıkıldığı belirtiliyor.

Zelensky, Doğu’da “savunma mevzilerini tuttuklarını” ifade etti.

Batılı kaynakların cepheden verdiği bilgilere göre Rus güçler de bu savaşta ağır kayıplar verdi. Ukrayna hükümeti geçen hafta yaptığı açıklamada Rusya’nın savaşın başından bu yana 30 bini aşkın kayıp verdiğini iddia etti. Bu bilgileri doğrulamak başka kaynaklardan doğrulamak mümkün görünmüyor. Rusya da kayıplarına ilişkin net açıklamalarda bulunmuyor.

Bu arada ABD’nin çok namlulu roketatar sistemlerinin Ukrayna’ya verilmesine yeşil ışık yakması ardından, sınırlı silah göndermekle eleştirilen Almanya da Rus hava saldırılarına karşı büyük bir kenti korumaya yönelik geliştirilmiş bir hava savunma sistemi göndereceklerini açıkladı.