10 Ekim Katliamı’nda hayatını kaybedenler bir kez daha anıldı

Ankara’da 10 Ekim 2015 yılında gerçekleşen katliamın 68’nci ayında, katliamın gerçekleştirildiği yerde bir anma yapıldı.

Barış mitingine yönelik düzenlenen bombalı saldırılarda yaşamını yitirenleri anmak amacıyla Tren Garı’nda çok sayıda kişi bir araya geldi. Katliamda hayatını kaybedenlerin yakınları ve yaralananlar da bunlar arasında yer aldı.

Anmada bir konuşma yapan 10 Ekim-Der Başkanı Mehtap Sakinci Coşgun, 10 Ekim öncesi hem Amed hem de Suruç’ta benzer katliamlar yaşandığını hatırlattı.

Coşgun, “Tüm katliamlar bir an önce aydınlatılsın” çağrısında bulunurken 10 Ekim Ankara Katliamı Davası’nın 9 Haziran günü görülen duruşmasına da değindi.

Coşgun, şöyle konuştu: “Daha yeni tanıklar dinleniyor. Mülkiye müfettişleri raporu gündeme daha yeni geldi. Ama dava seyrini değiştirmeyeceği gerekçesiyle taleplerimiz reddedildi. Katliamlar silsilesi önlenebilecekken göz göre göre yaşandı. Yaşam hakkını, adaleti savunuyoruz. ‘Kamusal sorumluluk var’ diyoruz. Dahil olan herkesin, her kurumun yargılanmasını talep ediyoruz. 68 aydır adalet mücadelesini takip ediyoruz. Yitirdiğimiz canlar için vazgeçmiyoruz. 3 Eylül'de dava devam edecek. Bu zamana kadar dayanışma içindeydik, dayanışmanın güzelliğini yaşıyoruz ve devam eden süreçte de dayanışma içinde olmayı dileriz.”

Gar önünde bir anıt yapılmasına ilişkin Ankara Büyükşehir Belediyesi ile görüşmeleri yapılan ve olumlu sonuçlanan görüşmeleri de hatırlatan Coşgun, sürecin hızlandırılmasını istedi.  Coşgun, “Katliamın altıncı yılında anıt istiyoruz” diye konuştu.

 

Katliamda hayatını kabul eden Korkmaz Tedik'in annesi Zöhre Tedik, katliam davasının bir sonraki duruşmasına katılım çağrısında bulunurken, katliamda yaralanan İshak Kocabıyık barış, adalet ve kardeşlik söylemlerinden vazgeçmeyeceklerini vurguladı. Kocabıyık,  “Biz son sözümüzü söylemeden, son cümlemizi kurmadan bu mahkemeler ve baskılar bitmeyecek” dedi.