17 NİSAN GÜNDEM

17 Nisan Haber Merkezi gündemi...

-Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın sağlık ve güvenliği için düzenlenen eylemler takip edilecek.

-Leyla Güven’e bir mektup kaleme alan Zürih Feminist Kadın Kolektifleri, “Aramızda sınırlar olsa da bizler aynı güzel dünyanın mücadelesini veriyoruz. Kürt halkının yanında mücadele etmeye devam edeceğiz” dedi.

-Türk devleti, Türkiye’de olduğu gibi Efrîn ve Şehba’nın işgal altındaki alanlarında da Bab’ı merkez alarak DAİŞ’i farklı üniforma ve etiketlerle yeniden toparlayıp örgütlüyor.

-HDP Hewlêr temsilciliğinde süresiz-dönüşümsüz açlık grevinde olan Nasır Yağız'ın direnişi 148. gününe girerken, sağlık sorunları da devam ediyor.

-HDP vekili ve hukukçu Meral Beştaş, iktidarın tecritte ısrarının işkencede ısrar anlamına geldiğini ve işkencenin de zamanaşımı olmayan bir insanlık suçu olduğunu hatırlattı.

-Humanité’de açlık grevlerine ilişkin ortak bir metin kaleme alan Fransız sanatçı, insan hakları savunucusu ve siyasetçiler, “İnsan hakları ülkesi Fransa’nın uyanması için Strasbourg’daki açlık grevi eylemcilerinin ölmesi mi gerekiyor?” diye sordu. 

-Öcalan: Kazanmak için büyük tecrübelerimizi yenilmez kılacağız. Düşmanın sinsi, alçakça ve yok edici planına karşı stratejik bir gelişmeyi sağlamalıyız. ‘Ya kazanacağız, ya kazanacağız’ diyerek yürümeli, savaşmalı ve mutlaka kazanmalıyız.

-Leyla Güven’in başlattığı ve devamında 7 bin siyasi tutsağın da dahil olduğu açlık grevlerini değerlendiren TJA aktivisti Ayla Akat Ata, açlık grevlerinin talebinin toplumsal olduğunu ve karşılığınında toplumsal olması gerektiğini söyledi.

-Erciş’te İnci Kefali Balık Bendi alanında çalıştırılan tutuklulara, ayda sadece 250 TL verilerek sömürülüyor.