17 TEMMUZ GÜNDEM

17 Temmuz Haber Merkezi gündemi...

-PKK Şehit Aileleri ile Dayanışma Komitesi, 21 Mart’ta şehit düşen Ali Aktaş, Emrullah Dursun, Mikail Özdemir, Vehip Tekin ve Celal Öztürk’ün ailelerine mesaj gönderdi.

-Botan’da 17 Temmuz 2018 tarihinde son gerillacılık yürüyüşünü yapan ve anılarını, mücadelesini arkadaşlarına bırakan YJA Star Gerillası Gülcan Çelik, yoldaşlarının hitap ettiği ismiyle Delila Amed...

-33 yılını geride bırakan İnsan Hakları Derneği’nin İstanbul Şube Başkanı Gülseren Yoleri, yollarının daha uzun olduğunu çünkü faşizmin devam ettiğini söyledi.

-Van’da Beyaz Toros araçla dolaşan maskeli devlet güçleri, sokak ortasında vatandaşlara işkence yapıyor.

-Tekirdağ 2 Nolu F Tipi Cezaevi’nde tecride karşı 90 gün yaptığı açlık grevinin ardından tedavi edilmeyen siyasi tutsak Abdülkadir Bozkurt’un sağlık durumu kötüleşiyor.

-S-400'lerin parçalarını teslim alan Türkiye, eş zamanlı olarak Rojava sınırına yığınak yapmaya başladı. Türk devleti, ABD'ye "eksen değiştiririm" şantajı yaparak, Rusya'ya ise "ABD'nin bölge planlarını bozabiliriz" mesajı vererek, tampon bölge için icazet koparmaya çalışıyor.

-Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın özgürlüğü için Avrupa Konseyi (AK) önünde düzenlenen nöbet eylemi, bu hafta şehit aileleri tarafından yürütülüyor.

-Ursula von der Leyen, yıllar önce babasının ateşe olarak görev yaptığı Avrupa Komisyonu’na yıllar sonra başkan olarak seçildi. Sayesinde yaklaşık 60 yıl sonra ilk kez bir Alman politikacı o koltuğa oturdu. Ancak “Merkel’in yedeği” olarak görülen Leyen’in işi Brüksel’de hiç de kolay değil…

-İsviçre, 2019 yılının ilk altı ayında 272 milyon 690 bin 837 Frank değerinde savaş malzemesi satışı gerçekleştirirken, Türkiye’ye savaş malzemesi satışında kısıtlama getirdi.

-Aralarında ABD, Fransa ve Mısır’ın olduğu altı ülke, Libya’nın başkenti etrafındaki çatışmalardan duydukları “kaygıyı” ifade ederek, tarafları çatışmalara son vermeye çağırdı.