‘Terör örgütü üyesi olduðu’ iddiasıyla yargılanan 17 yaşındaki B.Y. gizli tanık ifadeleri ve internetten alınan çıktıların delil kabul edilmesiyle 10 yıl hapis cezasına çarptırıldı. Cezayı ertelemeyen Mersin 1. Çocuk Mahkemesi, 10 yıl yetmezmiş gibi B.Y.’ye 12 bin TL de para cezası verdi.
Hemen her gün Kürt çocuklarının cezaevine konulduðu Türkiye’de ‘imamın ordusu’nun ifadeleri ile hiçbir hukuki temele dayanmayan gizli tanık ifadelerinin son kurbanı 17 yaşındaki B.Y. oldu. Mersin’in Akdeniz Ýlçesi’nde ikamet eden Siirt Eruh nüfusuna kayıtlı 17 yaşındaki B.Y. 11 Aralık 2011 tarihinde evlerine düzenlenen baskınla gözaltına alındı. Emniyetteki işlemlerinin ardından çıkarıldıðı mahkemece tutuklanan B.Y. hakkında 40 yıl hapis istemiyle dava açıldı.
17 YAŞA 7 AYRI SUÇLAMA
‘Gösteri ve yürüyüş kanununa muhalefet’, ‘Örgüt adına eylem yapmak’, ‘Polise mukavemet’, ‘örgüt propagandası yapmak’, ‘patlayıcı madde bulundurmak’, ‘örgüt üyesi olmak’, ‘işyerlerine ve devlet malına zarar vermek’ suçlamasıyla yargılanan B.Y. Mersin 1.Çocuk Mahkemesi’nde çıkarıldıðı duruşmalarda üzerine atılı suçlamaları kabul etmedi. Söz konusu eylemlere katılmadıðını, fotoðraflardaki kişinin ise kendisi olmadıðını beyan eden B.Y. son duruşmada tahliyesini talep etti.
HAPÝS YETMEDÝ BÝR DE PARA CEZASI
B.Y.’nin ifadelerine kulak asmayan mahkeme heyeti, yasallıðı hukuk çevrelerince sorgulanmakta olan gizli tanıkların ifadeleri, internet çıktıları ve polis ifadelerini delil olarak kabul etti. Duruşma sonrası kısa bir deðerlendirmenin ardından mahkeme heyeti, 17 yaşındaki B.Y.’yi 10 yıl hapis cezasına çarptırdı. Yaşının yarısından fazla hapse mahkum etmek yetmezmiş gibi mahkeme, B.Y.’ye 12 bin TL de para cezası verdi. B.Y. Osmaniye Cezaevi’ne gönderildi.
ANF NEWS AGENCY