19 EYLÜL GÜNDEMİ

19 Eylül Haber Merkezi gündemi

-Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın sağlık ve güvenliği için düzenlenen eylemler takip edilecek.

-Kuzey Suriye’de DAİŞ’e karşı gerçekleştirilen operasyon ve buna bağlı gelişmeler takip edilecek.

-Van’da Yüksek Güvenlikli Cezaevi’nde tecridi protesto için açlık grevine giren tutsaklar cezalandırılıyor. Çıplak aramayı kabul etmeyen kadın tutsaklara da işkence yapıldı.

-HDP Van Milletvekili Muazzez Orhan, Öcalan üzerindeki tecridin Kürt halkının yaşamına yönelik komple bir saldırı olduğunu söyledi.

-Daha önce Türk devletinin Almanya’daki diyanet kurumu DİTİB’e eleştiren NRW Eyaleti başbakanı Armin Laschet, şimdi Erdoğan ile birlikte DİTİB’in Köln’de bulunan merkez camisinin açılışına katılacak.

-Hakkari'de yayla ve meraları yasaklayan devlet, şimdi de mahallerin girişlerine büyük kayalar koyarak ulaşımı engelliyor. Yurttaşlar gece-gündüz kimlik kontrolünün ardından evlerine gidebiliyor.

-Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan için Strasbourg’da devam eden Özgürlük Nöbeti’ni ziyaret eden bir grup Alman insan hakları savunucusu, tecrit ve Kürdistan’da yaşananlara ilişkin bilgi aldı.

-Katledilen Maltalı gazeteci Daphne Caruane Galizia için adalet arayışı devam ediyor. Galizia’nın katletmesinin üzerinden geçen zamana rağmen gerçek faillerinin hala ortaya çıkarılmamasına tepki gösteren meslektaşları, katliamın arkasındaki bütün güçler açığa çıkarılıncaya adalet arayışlarının devam edeceğinin mesajını yeniliyorlar.